Har forsøgt mig med agurkesalat, men i stedet for en traditionel agurkesalat, eksperimenterede jeg med en asiatisk inspireret en af slagsen. Grunden til dette var egentlig, at jeg havde et par agurker, som var blevet bløde – hvis du skal sylte agurker betyder dette absolut intet.

Min tanke med denne asiatisk inspirerede agurkesalat var, at den skulle serveres som det sure tilbehør, til en ovnstegt kylling marineret i hvidløg, citron og koriander. Nu hvor agurkesalaten er lavet, vil jeg udover kyllingen sikkert også forsøge mig med andre anvendelsesmuligheder.

Ingredienser

  • 1 stk Agurk
  • 3 stk Radiser
  • 2 stk Forårsløg
  • 1 stk Rød chili (mellem styrke)
  • 2 tsk. Sorte peberkorn
  • 4 dl Eddike
  • 1 dl Sukker
  • 1 Lille håndfuld friske korianderblade
  • Salt

Opskrift på asiatisk agurksalat

  1. Ordn radiser, forårsløg og chili – snit dem fint. Snit herefter agurken i tynde skiver på et mandolinjern eller lignende.
  2. Kom det hele i en gryde med eddike, peberkorn, salt, korianderblade og sukker. Lad det hele koge i 7-10 minutter til agurkerne er bløde, og har fået den matte grønne farve du kender fra syltede agurker.
  3. Kom den nylavede agurkesalat på et renvasket, nyskoldet glas med tætsluttende låg – bruges flere glas husk da at fordele peberkorn og chili jævnt mellem dem.
  4. Opbevar agurkesalaten mørkt og køligt, indtil den åbnes – herefter i køleskabet. Holdbarheden er svær at sige, men syrligheden medvirker til lang holdbarhed. Brug altid en ren gaffel eller ske, til at tage agurkesalaten med, således kommer der ikke unødige bakterier i din agurkesalat.
opskrift agurksalat opskrift asiatisk agurksalatAsiatisk agurksalat Asiatisk agurksalat

TIPS
En strøtanke jeg fik imens jeg lavede agurkesalaten var, at man måske kunne have syltet lidt ingefær med i glasset.