Asiatisk mad eller særligt suppe med masser af ingefær, forårsløg og chili er intet mindre end fantastisk. Det er let, fedtfattigt og nemt at variere med forskellige grøntsager. Denne asiatiske nudelsuppe er lavet på hjemmelavet kyllingefond, som jeg har kogt på resterne af kylling og grøntsager dagen før.

En lækker frokost eller let aftensmad. Personligt kan jeg spise thaisuppe hele året. I efterårs- og vintermånederne bruger jeg sjældent nudler, men derimod fintsnittet hvidkål.

Ingredienser

  • 7 cm Ingefær
  • 300 g Kylling
  • 2 Forårsløg
  • 2 Radiser
  • 2 Gulerødder
  • 250 g Nudler
  • 4 dl Hjemmelavet kyllingebouillon
  • 1 stk Rød chili
  • 1 Håndfuld korianderblade
  • 1 spsk Olivenolie
  • Salt
  • Peber

Opskrift på asiatisk nudelsuppe med forårsløg og kylling

  1. Kom kyllingebouillonen i en gryde, og bring den langsomt i kog. Din kyllingebouillon må gerne være kraftig da den udgør en stor del af suppen.
  2. Fjern kernerne fra chilien, halver den og snit den i tynde strimler. Kom herefter chilien i gryden.
  3. Ordn forårsløgene og snit dem fint. Kom de lyse/hvide forårsløg i gryden, og den grønne del i en skål til senere.
  4. Skræl og snit ingefær og gulerødder i aflange tynde strimler. Kom herefter begge dele i gryden sammen med en lille håndfuld friske korianderblade, og lad det hele simre.
  5. Snit radiserne i tynde skriver, og kom dem i en skål til pynt.
  6. Skær kyllingen i tynde strimler, og steg dem gyldne på en pande i lidt olivenolie
  7. Kog nudlerne og anret dem i portionsskåle sammen med den stegte kylling. Hæld suppen over og pynt med forårsløg, radiser og korianderblade.
  8. Server straks, evt. med lidt brød.

TIPS
Nudlerne kan erstattes med fintsnittet spidskål eller hvidkål. Snit det fint og kom det i det suppen 1-2 min inden servering.