Bagte pærer med rom, citron og vanilje - det er så nemt!

Her i det blæsende og til tider våde danske efterår, er der masser og af æbler og pærer, både i butikkerne og i de mange spisekamre. Har man et enkelt eller to frugttræer i haven, kan det til tider være lidt af en opgave, at høste og ikke mindst at få brugt høsten, men her er et par ideer. Udover denne nemme efterårsdessert kan man selvfølgelig lave masser af kompot og ikke mindst presse most af pærerne.

Har du ekstra æble eller pæremost?

Hvis du har æble eller pæremost i spisekammeret, eller er du den lykkelige ejer af en juicemaskine, kan du nemt lave et par lækre terrassevarmere her i den kolde tid. Du kan fx prøve varm æblemost med whisky.

Tilbage til de bagte pærer med rom

En dejlig efterårsdessert med lune pærer, sødlig rom, sprøde mandler og syrlig creme fraiche. De ovnbagte pærer kan også serveres med en lækker vaniljeis. I denne opskrift har jeg valgt at lade skrællen og stilken blive på pærene. Dels for det dekorative og dels fordi skrællen gemmer på så meget godt hvad angår vitaminer osv. Skrællen på de bagte pærer bliver selvfølgelig ikke smørblød, som resten af pæren så hvis du foretrækker det – så skræl pærene inden de puttes i fadet og følg ellers opskriften.

Bagte pærer med rom

Bagte pærer med rom

Ingredienser

  • 2 Pærer
  • 50 g Rørsukker
  • 2 spsk af 1/2 citron
  • 1 spsk Revet citronskal
  • 1/4 Vaniljestang
  • 1/2 dl Rom
  • 40 g Smuttede mandler
  • 8Små flager af smør

Opskrift på Bagte pærer med rom og ristede mandler

  1. Skær pærerne i halve, fjern kernehuset. Læg herefter pærerne i et ovnfast fad.
  2. Kom rom, citronskal og citronsaft i en skål og lad det trække lidt.
  3. Smut og hak mandlerne groft og drys dem herefter henover pærerne.
  4. Bland Rørsukker og korn af vaniljestangen godt sammen i en skål og dæk pærerne med sukkerblandningen.
  5. Fordel nu rom-citronsaucen henover pærerne.
  6. Bag nu pærerne i 20 min ved 200 grader.
  7. Anret de bagte pærer på en tallerken med lidt creme fraiche eller god vanilje is til. Kom rom-citron saucen fra fadet henover.
  8. Server de bagte pærer med rom, mens de stadig er varme.

TIPS
Jeg valgte at servere en god økologisk vaniljeis til de bagte pærer. Det smagte super godt, men jeg må indrømme at en syrlig creme fraiche ville have været et bedre valg.

Alternativt til rom kan portvin, muskatvin eller en anden sødlig dessertvin anvendes.