Broccolisuppe er en dejlig fyldig suppe, der kan spises hele året rundt som forret eller hovedret. Broccoli er lidt af en super grøntsag, som er rig på A-vitaminer, C-vitaminer og jern.

Broccoli hører til den meget sunde gruppe af grove, mørkegrønne grøntsager, der er rige på A-vitaminer, C-vitaminer, visse B-vitaminer, E-vitaminer og jern. Derudover er broccoli en kåltype, og kål har i den nyeste forskning vist sig, som et meget vigtigt våben i forebyggelsen af kræftsygdomme gennem kosten. Det er de såkaldte fytokemikalier, der dominerer i kåltyperne.

Den bedste måde at behandle broccoli på er at gøre så lidt som muligt ved den. Blancheret i buketter beholdes mest muligt af de flygtige vitaminer. Derfor koger jeg i opskriften, herunder på broccolisuppe, kun broccolien ganske lidt.

Broccolisuppe

Broccolisuppe med chili, avocado og hjemmelavet hønsebouillon

Ingredienser

  • 1 stk Frisk Broccoli
  • 4 stk Forårsløg
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 stk Grøn chili (mellem stærk)
  • 1 stk Avocado
  • 1 stk Citron
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 4 dl Kraftig kyllingebouillon
  • 1 dl Tør hvidvin
  • 100 g Kartofel
  • 1 Lille håndfuld persille
  • Salt
  • Peber

Opskrift på broccolisuppe med ristede græskarkerner

  1. Skyl broccolien grundigt, og skær den i små buketter. Kom buketterne i en gryde med kogende vand, og kog dem i 2 minutter. Fisk dem herefter op og gem dem til senere. Kom broccoli kogevandet i en skål, og gem ligeledes dette.
  2. Snit broccolistokken i små stykker, og kom dem i gryden med kyllingebouillon samt 2 dl. af kogevandet fra broccolibuketterne, således at det dækker, og bring gryden i kog.
  3. Skræl kartoflerne og snit dem i små tern, og lad dem herefter koge sammen med broccolistokken i 10-15 minutter.
  4. Snit forårsløg, hvidløg samt chili og kom det i gryden – lad herefter gryden simre imens du rister græskarkernerne på en pande i lidt olivenolie.
  5. Tilføj hvidvin, hakket persille og de kogte broccolibuketter – lad det koge i 2 minutter. Kom det hele i en blender sammen med avocadoen, og blend til det har en ensartet, cremet konsistens.
  6. Smag til med salt, peber og evt. citronsaft
  7. Kom broccolisuppen i portionskåle, og top med ristede græskarkerner – server straks med brød.
Opskrift på broccolisuppe Broccolisuppe med chili

TIPS
Hvidvinen kan erstattes med ekstra kyllingebouillon. Alternativ topping kan være ristet bacon, da bacons røgede smag generelt går godt til kål.