Broccolisuppe er en dejlig fyldig suppe, der kan spises hele året rundt som forret eller hovedret. Broccoli er lidt af en super grøntsag, som er rig på A-vitaminer, C-vitaminer og jern.
Broccoli hører til den meget sunde gruppe af grove, mørkegrønne grøntsager, der er rige på A-vitaminer, C-vitaminer, visse B-vitaminer, E-vitaminer og jern. Derudover er broccoli en kåltype, og kål har i den nyeste forskning vist sig, som et meget vigtigt våben i forebyggelsen af kræftsygdomme gennem kosten. Det er de såkaldte fytokemikalier, der dominerer i kåltyperne.
Den bedste måde at behandle broccoli på er at gøre så lidt som muligt ved den. Blancheret i buketter beholdes mest muligt af de flygtige vitaminer. Derfor koger jeg i opskriften, herunder på broccolisuppe, kun broccolien ganske lidt.

Broccolisuppe med chili, avocado og hjemmelavet hønsebouillon
Ingredienser
- 1 stk Frisk Broccoli
- 4 stk Forårsløg
- 2 fed Hvidløg
- 1 stk Grøn chili (mellem stærk)
- 1 stk Avocado
- 1 stk Citron
- 1 spsk. Olivenolie
- 4 dl Kraftig kyllingebouillon
- 1 dl Tør hvidvin
- 100 g Kartofel
- 1 Lille håndfuld persille
- Salt
- Peber
Opskrift på broccolisuppe med ristede græskarkerner
- Skyl broccolien grundigt, og skær den i små buketter. Kom buketterne i en gryde med kogende vand, og kog dem i 2 minutter. Fisk dem herefter op og gem dem til senere. Kom broccoli kogevandet i en skål, og gem ligeledes dette.
- Snit broccolistokken i små stykker, og kom dem i gryden med kyllingebouillon samt 2 dl. af kogevandet fra broccolibuketterne, således at det dækker, og bring gryden i kog.
- Skræl kartoflerne og snit dem i små tern, og lad dem herefter koge sammen med broccolistokken i 10-15 minutter.
- Snit forårsløg, hvidløg samt chili og kom det i gryden – lad herefter gryden simre imens du rister græskarkernerne på en pande i lidt olivenolie.
- Tilføj hvidvin, hakket persille og de kogte broccolibuketter – lad det koge i 2 minutter. Kom det hele i en blender sammen med avocadoen, og blend til det har en ensartet, cremet konsistens.
- Smag til med salt, peber og evt. citronsaft
- Kom broccolisuppen i portionskåle, og top med ristede græskarkerner – server straks med brød.


TIPS
Hvidvinen kan erstattes med ekstra kyllingebouillon. Alternativ topping kan være ristet bacon, da bacons røgede smag generelt går godt til kål.