Bruschetta er andet end hakkede tomater, hvidløg og parmesan, som må siges at være den traditonelle måde at lave den italienske antipasto på. Her et bud på en mere nordisk inspireret bruschetta.

Hvis du søger opskriften på “bruschetta tradizionale” kan du finde opskriften her – traditionel bruschetta med tomat og basilikum.

Italienske forretter som bruschetta og crostini i alverdens variationer er ofte på menuen hos os både i hverdagen og ved mere festlige lejligheder. Et spørgsmål jeg ofte møder er hvad forskellen på netop bruschetta og crostini egentlig er. Begge antipasti er jo grillet brød så jeg forstår udemærket forvirringen – så hermed en kort forklaring.

Crostini som direkte oversat betyder “Små toasts” og referere til små stykke af ristet brød toppet med alverdens ingredienser f.eks. gedeost med syltede valnødder, parmaskinke med friske figner eller oliventapenade.

Bruschetta er et større stykke brød tilbredt over kul eller grill ofte ved brug af en Brustolina. Herefter gnubbet med hvidløg og serveret direkte fra grillen. Bruschetta kan ligesom crostini være toppet med alverdens ingredienser. Så forskellen er primært størrelsen.

Ingredienser

  • 6 tykke skiver italiensk brød
  • 250 g ærter
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk. saft fra en økologisk citron
  • 1 dl vand
  • Smør
  • Frisk rosmarin
  • Frisk timian
  • Parmesan
  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • Oregano

Fremgangsmåde bruschetta med ærter og parmesan

  1. Bland salt, peber og oregano i en skål med olivenolien. Pensl de tykke skiver italiensk brød til med olieblandingen. Varm en grillpande godt op og grill dine bruschetta til de har et flot grillmønster – en anelse branket.
  2. Pil og skær hvidløgsfeddene midt over, og gnid indersiden af hvidløget mod bruschetta brødet. Så saften fra hvidløget kommer ud.
  3. Kom vand, ærter, 1 fed hakket hvidløg, friskehakket timian og rosmarin i en gryde og kog i 3-5 min. Kom en lille klat smør i gryden og mos det hele til en grov puré. Smag til med salt, peber og citronsaft og fordel på brødet.
  4. Pynt med flager af parmesan, lidt friskhakket timian og rosmarin
Bruschetta med ærter, parmesan og timian

Bruschetta med ærter, parmesan og timian

TIPS:
Top evt. ristede pinjekerner