En opskrift på cookies er noget, som en hver chocolate-loving, cookie chuncing og bage-kage-glad foodie bør have i sit opskrift arsenal og dermed værsgo. Jeg laver altid mine cookies med tørrede tranebær eller kirsebær – finder kombinationen af det sprøde, crunchy med de lidt seje frugtstykker helt forrygende.

Ingredienser

  • 300 g Hvedemel
  • 225 g Smør
  • 2 stk Økologiske æg
  • 150 g Hvid chokolade – groft hakket
  • 450 g Brun farin
  • ½ dl. Tørrede, groft hakkede tranebær eller kirsebær
  • ½ dl. Groft hakkede cashewnødder
  • 1 tsk Bagepulver
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Vanillasukker

Opskrift på cookies med hvid chokolade

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Rør hvedemel, bagepulver og salt sammen og sæt det til side.
  3. Pisk smør, brun farin sammen. Tilsæt æg et af gangen. Herefter vanillesukker og rør det let sammen. Tilsæt melblandingen og rør det grundigt sammen.
  4. Vend herefter den hakkede hvide chokolade, cashewnødder og tranebær. Anret kagerne med god afstand mellem hinanden på en bageplade beklædt med bagepapir (cirka 24 stk)
  5. Bag ved 175 grader i 10-12 min. til de er lysebrune og gyldne. Lad de nybagte cookies køle lidt af inden servering.
Chokolade tranebær cashewnødder opskrift på cookies med cashewnødder

TIPS
Opbevar chokolade cookies mørkt i en lufttæt beholder.