Middelhavsstemning på terrassen – så er denne friske salat med parmaskinke, friske figner og mozzarella lige sagen. Let at lave og kombinationen af fignernes sødme og skinkens salte smag er perfekt.

En moden figen er mørkegrøn eller blåviolet, fyldig og giver efter ved et let tryk og undgå dem, som er hårde og har ødelagt skind.

Blåviolette, modne figner

Ingredienser

  • 8-12 stk. Friske figner (2-3 stk pr. servering)
  • 2 stk Frisk mozzarella
  • 8-12 skiver Parmaskinke
  • 1 bundt Frisk basilikum
  • 6 spsk. God olivenolie
  • 3 spsk. Saft af en økologisk citron
  • 1 spsk. Honning
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde figner med mozzarella og parmaskinke

  1. Bland olivenolie, citronsaft og honning sammen og smag til med salt og peber.
  2. Skyl fignerne og skær et dybt kryds i dem. Skær IKKE hele vejen igennem. Pres fignerne i bunden så de åbner sig. Anret 2-3 stk. samlet midt på en tallerken.
  3. Skyl, pluk og fordel basilikummen omkring fignerne. Fordel parmaskinken ovenpå basilikummen.
  4. Pluk mozzarellaen i mindre, stykker i vilkårlig størrelse og fordel stykkerne på tallerkenen.
  5. Dryp honning-citron dressingen over anretningen. Kværn ligeledes peber udover retten og server.