Endnu en omgang Martini Madness hersker her i efteråret og selvom den forfriskende Lemon drop Martini passer bedre til foråret – så blev det den, som stod for skud i shakeren. Lemon Martini er super let at lave og kræver ingen videre forberedelse såfremt du har sukkersirup klar. Resten kan med rette vente til det ringer på døren og gæsterne står med tomme hænder.

De fleste husker da Mr. Bond, James Bond første gang på det store lærred i 1962 bestilte en Vodka Martini i filmen Dr. No. Siden er drinken blevet shaket mange gang og det har resulteret i alverdens Martini versioner med frugt, juice osv. Den klassiske James Bond Martini fikset således:

The Vesper Martini opskrift

 • 6 cl. Gin
 • 2 cl. Vodka
 • 1 cl. Lillet Blanc eller Cocchi Americano *
 • 3 Grønne oliven til pynt

* Nogen husker måske Bond udtrykkeligt i nyere film bede om Kina Lillet, men det eksisterer ikke mere. Firmaet Lillet laver dog en Lillet Blanc, som sagtens kan bruges som alternativt. Den smager en anelse mindre bittert. En anden mulighed er Cocchi Americano, som heller ikke er noget dårligt alternativ til den ny ikke eksisterende Kina Lillet.

Shaken or Stirred – you decide.. We all know what Bond would say.

Tilbage til vores Lemon drop Martini

Lemon drop Martini

Lemon drop Martini

Ingredienser

 • 8 cl. Vodka
 • 4 cl. Cointreau
 • 6 cl. Sukkersirup
 • 3 Økologiske citroner

Opskrift på Lemon drop Martini

 1. Hvis vodkaen ikke allerede er smidt i fryseren så start med det. Press herefter 2 citroner og si saften. Hvis citronerne er store kan du måske nøjes med en.
 2. Fyld is i din cooktailshaker og bland herefter Vodka, Cointreau og citronsaft i shakeren og røst grundigt.
 3. Smag til med sukkersirup og kom Martini’en i 2 glas.
 4. Pynt med en skive citron og server en iskold, forfriskende Lemon drop Martini.

TIPS
Glassets kant kan pyntes med en kant af sukker. Brug de pressede citronfrugter og kør dem langs kanten af glasset. Stil dem herefter omvendt på en flad tallerken, som er drysset med sukker.

Sådan laver du sukkersirup til Lemon drop Martini
Bør laves en times tid før du skal bruge det. Tag en lille gryde og kom 1 del sukker og 1 del vand i gryden. Varm op til sukkeret er opløst – tag herefter gryden af og køl ned.