Vin Chaud er den franske version af Glögg. Vin Chaud er ikke så stærk, som nordisk Glögg ofte er. Her er en særdeles velsmagende og nem opskrift på Vin chaud.

Fransk Glögg

 

Ingredienser

  • 1 flaske Rødvin
  • 4 Kanelstænger
  • 4 tsk Rørsukker
  • 2 Kardemommekapsler
  • 5 Neliker
  • 1 Hel anis
  • 1/2 dl Cognac
  • Skal af en halv appelsin

Fremgangsmåde for Vin Chaud

  1. Hak appelsinskallen i 1×1 cm stykker og undgå mest muligt af det hvide under skallen.
  2. Kom appelsinskall og resten af ingredienserne undtagen Cognac i en gryde og varm den langsomt op under låg. Det må ikke koge.
  3. Når Vin chauden er varm tilsættes cognac og den simrer under låg 15-20 min. Serveringstemperaturen bør være 65-70 grader. Man kan evt. si krydderierne fra – personligt gør jeg det ikke, men gør opmærksom på deres tilstedeværelse.
  4. Hæld herefter Vin chauden i glas og pyt evt. med kanelstang og en appelsin.