Hjemmelavet pizza en aftensmad eller frokost med et utal af kombinationer og ikke mindst anvendelsesmuligheder. Uanset om drengene kommer til forbi og ser Champions League eller aftensmaden på en lang hverdag skal være simple, men lækker er hjemmelavet pizza anvendelig.

Pizza er næsten obligatorisk hvis køleskabet gemmer på rester fra ovnstegt kylling, hummus eller et væld af grøntsager, oste, Chorizo eller måske parmaskinke. Mulighederne er mange og lidt kreativitet kan vise sig at give en “foodgasm” af den anden verden.

Her er opskriften på den hjemmelavet pizzadej, som er grundstenen når jeg laver pizza. Apropos sten så finder jeg bagesten lige en tand for hypet og mener at resultatet er fremragende uden. For mig er pizzadejen til gengæld vigtig – næsten lige så vigtig som en evt. tomatsovs.

Ingredienser

  • 300 g Hvedemel
  • 1 spsk Olivenolie
  • 40 g Gær
  • 125 ml Varmt vand
  • 1 spsk Mælk
  • 1 tsk Sukker
  • 1 Knivspids salt

Opskrift på hjemmelavet pizzadej

  1. Kom varmt vand, mælk og sukker i en skål, pisk det let sammen og smuldre gæren i blandingen og pisk det sammen til gæren er opløst. Lad det herefter stå i 10-12 min. ved stuetemperatur. Blandingen skulle gerne skumme lidt – dette er blot gæren, som begynder at arbejde.
  2. Når blandingen har hvilet og skummer find en stor skål. Kom hvedemel, salt og olivenolie i skålen – kom herefter gær-blandingen i og rør pizzadejen sammen enten med en ske eller med hænderne.
  3. Dæk skålen med pizzadejen med et vådt viskestykke og lad den hvile et lunt sted i 45-60 min. (f.eks. ovenpå en radiator)
hjemmelavet-pizzadej opskrift-hjemmelavet-pizzadej opskrift-pizzadej

TIPS:
Hvis den pizza toping du planlægger er meget saltet – skip saltet.

Brug for lidt inspiration til pizza topings? Måske var hjemmelavet kartoffelpizza med kylling og rucola en mulighed eller en mere traditionel opskrift, som f.eks. pizza med parmaskinke, mozzarella og friske tomater.