Hjemmelavet stærk sennep er utrolig let at lave med det eneste “aber dabei” at senneppen helst skal trække i et døgn for at blive rigtig god. Bortset fra det er her en opskrift på hjemmelavet sennep som er dejlig stærk og perfekt til din gourmet hotdog, chevre chaud og hvad du ellers bruger den til

Ingredienser

  • 1,2 dl Vand
  • 1 dl Æbleeddike
  • ¾ dl Gule sennepsfrø
  • ½ dl Sennepspulver
  • 2 spsk. Brun farin
  • 1 spsk. Gurkemeje
  • 1 tsk. Salt

Opskrift på hjemmelavet stærk sennep

  1. Bland sennepsfrø og sennepspulver.
  2. Kom vand, æbleeddike, brun farin, salt og gurkemeje op i en lille gryde og bring det i kog. Lad det koge til den brune farin er smeltet, og hæld det over senneppen. Lad det trække ved stuetemperatur i et døgn.
  3. Kør det hele i en blender, til konsistensen er passende. Hold evt. igen på lidt af væden, eller tilsæt lidt mere eddike undervejs, hvis den virker for tyk.
  4. Kom den hjemmelavede sennep i et glas med tætsluttende låg, og lad den trække i køleskabet et par dage inden brug.