Traditionel rødvinsgløgg kan selvom det det for mig, smager himmelsk og er en fast del af December aktiviteterne i køkkenet, godt være lidt tung. Derfor er her en lettere og mindre traditionel glögg.

Den er lavet med sød hvidvin, ingefær og krydderier. Gløggen kan med fordel laves tidligt på dagen eller dagen før og på den måde trække med krydderierne i gryden i flere timer.

Ingredienser

  • 1 flaske Sød hvidvin
  • 3 Kanelstænger
  • 5 spsk. Rørsukker
  • 2 dl. Rosiner – gerne lyse
  • 25 g Ingefær
  • 2 spsk. Hele neliker
  • 1/2 dl. Rom eller snaps
  • 1 Økologisk citron
  • Mandelsplitter el. pinjekerner

Fremgangsmåde for hvid glögg

  1. Vask citronen og skær den i skiver.
  2. Læg citronskiverne i en gryde med nelliker, kanel, hvidvin og rørsukker.
  3. Skræl ingefæren og skær den i tynde skiver og kom dem i gryden. Varm gløggen langsomt op under låg. Den må ikke koge.
  4. Lad gløggen stå i 30 min og tilføj herefter alkoholen og si krydderierne fra.
  5. Hæld den hvide gløgg i glas og pyt evt. med kanelstang og en skive citron.
hvid glögg med ingefær

Hvid glögg med ingefær

TIPS:
Gløggen kan med fordel laves tidligt på dagen eller dagen før og trække med krydderierne i gryden i flere timer. Afhængig af hvor lang tid gløggen for lov at trækken kan den smages til med mere hvidvin. Når den varmes op til serverings temperaturen på 60-65 grader.