Et lille eksperiment med ingefær, der er opstået, fordi jeg tit koger ingefær i forbindelse med ingefærshots og sirup. Den ene dag overvejede jeg om man kunne sylte ingefæren efter at have kogt saft på den eller på anden måde bruge den. Jeg smagte derfor på et af stykkerne, som jeg allerede havde kogt saft på af flere omgange. Konsistensen var blød, uden at være smattet og smagen af ingefær var blid og behagelig. Jeg har derfor forsøgt mig med at konservere dem i en ingefær-lime sirup, og planlægger at bruge dem til at lave ingefær curd.

Ingefær i sirup

Sukkersyltet ingefær til kager og dessert

Ingredienser

  • 200 g Frisk ingefær
  • 2 stk Lime frugter
  • 150 g Rørsukker
  • 2 L Vand

Opskrift på ingefær i sirup

  1. Skræl den friske ingefær og skær den i stykker.
  2. Kom ingefærstykkerne i en gryde med 1 liter koldt vand, og bring gryden i kog. Lad ingefærstykkerne koge i 10 minutter, og si herefter vandet fra i en stor skål og gem det til senere.
  3. Gentag processen ved at komme ingefærstykkerne tilbage i gryden, og hæld koldt vand over dem, men denne gang ikke mere end de lige er dækket ellers bliver kogevandet for tyndt til min smag. Bring gryden i kog, og lad ingefærstykkerne koge i 10 minutter.
  4. Si igen vandet fra ingefæren, og kom den i skålen til senere.
  5. Kom ingefærstykkerne i gryden, og dæk dem med koldt vand, så de lige akkurat er dækket. Kom rørsukkeren i gryden, og bring sukkerlagen i kog. Lad den koge i cirka 20 minutter til lagen er tykkere, men vær opmærksom på, at den bliver tykkere når den bliver kold. Hæld ingefærstykkerne og sukkerlage i et rengjort og nyskoldet glas.
  6. Opbevar glasset mørkt og køligt. Din sukkersyltede ingefær kan bruges i bagværk, dessert eller te.
  7. Kogevandet fra tidligere er smækfyldt med alt det gode fra ingefæren, og kan enten koges ned til sirup ved at reducere væsken og tilsætte sukker. Alternativt kan kogevandet gemmes i køleskabet, og drikkes som det er. Holdbarheden er 7-10 dage.

TIPS
Brug lidt mørk farin for en mørkere og kraftigere smagende sirup.