Kartoffelsuppe med crunchy topping er en af mine favorit supper og husker tydeligt den transformering, som jeg har været igennem med netop kartoffelsuppe. Jeg har glemt grunden til jeg ikke var særlig vild med suppe da jeg var barn, men en ting er helt sikkert det var ikke noget jeg foretrak var på menuen. På et senere tidspunkt i livet fik jeg øjenene op for netop kartoffelsuppe – om dette skyldes at jeg ofte topper suppen med bacon i rigelige mængder. Det husker jeg ikke helt, men det er nok ikke usandsyneligt at det har været en faktor.

Et vendepunkt står min dog klart i hukommelsen og det var da jeg besøgte Hotel Amerika i Hobro i forbindelse med mit arbejde. Hotellet ligger ude i skoven, tæt ved vandet. Jeg var der alene og skulle blot deltage i nogen møder – så størstedelen af tiden gik med forberedelse og at spise på hotellets virkelig gode restaurant. Den ene dag var der til forret kartoffelsuppe og tjeneren præsenterede den virkelig godt. Jeg husker jeg tænkte; ro på – det er kartoffelsuppe, men den var virkelig god. Så god at jeg faktisk bestilte den dagen til forret igen.

Kartoffelsuppe uden fløde?
Denne opskrift på kartoffelsuppe er uden fløde eller mælk. Dette kan tilsætte hvis du måtte ønske dette når du blender kartoffelsuppen i sidste fase. Personligt synes jeg det er unødvendigt, men flere vil nok sige det giver en mere cremet konsistens.

Kartoffelsuppe med bacon opskrift på kartoffelsuppe

Ingredienser til kartoffelsuppe

 • 3 spsk Olivenolie
 • 1 kg Økologiske kartofler
 • 1 Løg
 • 1 Gulerod
 • 1 Pastinak
 • 1 lille håndfuld Persille
 • 250 g Bacon i tern
 • Salt
 • Peber

Opskrift på Kartoffelsuppe med sprød bacon

 1. Vask og ordn løg, pastinak samt gulerod og skær dem i grove tern. Steg dem i olivenolien i ca 5 min.
 2. Vask kartoflerne og skær dem ligeledes i tern. Jeg bruger altid kartoflerne med skræl i suppen, men hvis du foretrækker uden. Så skræller du dem bare. Når kartoflerne er ordnet – kom dem i gryden og steg dem sammen med grøntsagerne i ca. 3 min.
 3. Tilsæt vand til gryden og lad alt koge til stykkerne bliver bløde. Tilsæt lidt vand en gang imellem når konsistensen bliver for tyk.
 4. Steg bacon på en pande til den er sprød.
 5. Kør en stavblender igennem kartoffelmassen til du har en jævn kartoffelsuppe og smag til med salt og peber. Ved servering top kartoffelsuppen med hakket persille, sprød bacon evt. løgrelish.

TIPS
Kartoffelsuppen kan også toppes med en smule creme fraiche, purløg og bacon. Syrligheden fra creme fraichen går godt til kartoflernes sødme og det salte bacon.