Når den danske efterårsblæst rusker i træerne, og regnen hamrer på ruden, så er det super hyggeligt at tænde op i pejsen. Mens varmen fra pejsen fylder rummet kan man jo så nyde en lille sjus inden middagen. Her en efterårsversion af Margarita med kanel og æble.

Wastin’ away again in Margaritaville. Searching for my lost shaker of salt
Thx Jimmy – now we know why

Jeg har aldrig været kæmpe fan af den klassiske Margarita, men denne efterårs Margarita er lidt sødere og det passer lidt bedre til mig. Jeg mindes at have fået en Asian Margarita med pære på et tidspunkt, men husker ikke opskriften på denne Margarita med pære. I foråret lavede jeg denne Asian Margarita version med ingefær og koriander – hvis det var noget. Opskriften er endnu ikke online, men den kommer snarligt.

Æble Margarita Efterårs Margarita med æble

Drinken skulle selvfølgelig være serveret i et cocktailglas, men det kunne desværre ikke klares. Margaritaen smagte selvfølgelig ikke ringere af den grund.

Ingredienser

  • 12 cl. Tequila
  • 18 cl. friskpresset æblemost
  • 2 spsk. Økologisk rørsukker
  • 1 stk. Økologisk lime
  • 1/4 tsk. Kanel

Opskrift på Efterårs Margarita

  1. Halvér og press limefrugten op i en cocktailshaker halvt fyldt med is. Kom herefter Tequila og den friskpressede æblemost i og røst grundigt.
  2. Bland rørsukker og kanel på en flad tallerken.
  3. Tag 2 cocktailglas og gnid kanten af glasset med resterne af den pressede limefrugt. Vend herefter kant af glasset i sukkerblandingen.
  4. Fyld Margaritaen i cocktailglassene og pynt med en æbleskive.

TIPS
Hvis du ikke orker at stå og lave friskpresset æblemost – så kan en god æblejuice eller ufiltreret æblecider bruges, men med cideren pas lidt på når du shaker.

Margaritaville – for real?
Skal du i rigtig Margarita stemning så kan Jimmy Buffett – Margaritaville måske hjælpe? Personligt kan jeg godt få et smil på af denne amerikanske klassiker. Desuden synes jeg det er lidt sjovt at Jimmy Buffett efterfølgende har lavet en kæde af butikker og resorts kaldet Margaritaville, som sælger alverdens merchandise, mad m.v. som altsammen har sangen og den livsstil, som sangen udsprang fra som omdrejningspunkt. Se evt. mere på Margaritaville.com

Jimmy Buffett anno 2016 – Still going strong in the rain