Oliventapenade kan kan bruges som dip, spread på brød f.eks. bruschetta – tapenade kan også bruges til at smøre kød med før det tilberedes.

Opskriften herunder er med sorte oliven, men kan de erstattes med andre syltede produkter f.eks. soltørrede tomater, syltet artiskok, hvidløg, bagt rød peber, svampe, løg m.m. Om ansjoserne passer i opskriften eller ej afhænger af hvilken syltet eller bagt ingrediens, som de sorte oliven erstattes med i tapenade opskriften.

Ingredienser

  • 400 g sorte oliven, uden sten
  • 50 g kapers
  • 3 fed hvidløg
  • 1 økologisk citron
  • 4-6 ansjoser, kan udelades
  • 1-2 dl olivenolie
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde oliventapenade med kapers

  1. Skær skallen af citronen og pres saften af den. Kom både skal og saft i en blender
  2. Blend hvidløg med citronskal og saft. Tilsæt olivenolie og blend til en puré.
  3. Kom ansjoser, kapers og sorte oliven i blenderen og blend det sammen til den ønskede konsistens.
  4. Smag til med salt og peber
Tapenade med sorte oliven

Oliventapenade med kapers og hvidløg

Opbevaring
Opbevares i lukket box eller glas på køl.