Nu er foråret her for alvor kommet og både supermarkedet og haverne er fyldt med rabarber. Så det er bare om at komme igang med at bage rabarbertærte, lave saft og hvad fantasien ellers byder på.

Rabarber er en rigtig forårsbebuder, og en af de første planter, der er klar til høst om foråret. Men rabarber kommer igen til august, hvor vi kan nyde dem én gang til. Sæsonen er April-juni og august-oktober. Det nederste hvidlige stykke af rabarberen er det mest delikate på planten, så når du skal høste rabarber gøres det bedst ved at trække stænglen op med et fast greb nederst ellers knækker den let. Hvis du får høstet flere rabarber end du skal bruge så fortvivl ej – rabarber kan fryses (se efter opskriften)

Denne opskrift på rabarbertærte med marengs, som jeg har tyvstjålet fra min tante, kender jeg ikke oprindelsen på. Jeg ved dog at den har tyske aner og høre det traditionelle tyske-køkken til. Uanset oprindelse af denne rabarbertærte så smager den himmelske og passer sig fint til både sommerdessert og eftermiddagskaffen.

Rabarber-marengs tærte på ægte tysk manér

Ingredienser

  • 500-750 g Friske rabarber
  • 125 g Usaltet smør
  • 150 g Sukker
  • 125 g Flormelis
  • 200 g Hvedemel
  • 3 stk. Friske æg
  • 2-3 spsk. Mælk
  • 2 tsk. Bagepulver
  • Knivspids salt

Opskrift på Rabarber-marengs tærte

  1. Vask og skræl rabarberne og skær dem i terninger.
  2. Pisk smør skummende med en håndmikser til det er luftigt og tilføj sukker, æggeblommer og salt.
  3. Bland mel med bagepulver og tilsæt det derefter lidt efter lidt til smør-æggemassen under omrøring.
  4. Herefter tilføjes mælken lidt af gangen. Kagemassen skal være klistret.
  5. Smør ovnfast fad med høj kant med smør og læg dejen i fadet. Fordel rabarber i et jævnt lag ovenpå dejen.
  6. Bag 40 minutter på mellem varme ca. 200 grader (oven skal ikke forvarmes)
  7. Efter 35 minutter forbered marengs; pisk æggehviderne stive og tilsæt flormelis under omrøring.
  8. Fordel marengs-massen over den rabarberkagen. Herefter bages den i cirka 10 min. på 120 grader til den er gylden. Her kan evt. pyntes med revet marcipan.

TIPS:
Pynt med revet marcipan eller fint hakkede mandler. Marcipanen bliver perfekt hvis den kommer på cirka 10 min inden kagen er færdig.

Opbevaring af rabarber

Skulle du have høste flere rabarber end du skulle bruge, bør du opbevare dem på køl. Friske rabarber er let fordærvelige og ved at opbevare dem i køleskabet bevares fugtigheden.

Skal rabarberne opbevares længere end et 4-5 dage kan de evt. fryses ned. Dette gøres let ved at skære dem i mindre stykker og fryses evt med lidt sukker. Rabarberne kan også koges til rabarberkompot og fryses. Frosne rabarber og rabarberkompot kan opbevares i op til et år.