Langtidshævet focacciabrød / Rosmarinbrød - Nok skal rosmarinbrødet hæve længe, med det er bestemt ventetiden værd!

Dette rosmarinbrød er virkelig velsmagende og passer godt til salat, suppe eller en god sandvich til frokost. Et godt brød er ventetiden værd, men er du utålmodigt anlagt vil jeg ikke anbefale denne opskrift på rosmarinbrød idet brødet skal hæves 8-10 timer. Den lange hævetid kan selvfølge planlægges fx natten over eller mens man er arbejde osv.

Rosmarinbrød

Rosmarinbrød egner sig også godt til en simpel servering med hjemmelavet kryddersmør, tomatpesto, oliven, tapenade og god olivenolie. Server denne lille anretning før middagen til et godt glas vin.

Rosmarinbrød med Himalaya salt

Rosmarinbrød med Himalaya salt – frisk fra ovn

Frisk kryddersmør med pinjekerner

Rist en håndfuld pinjekerner gyldne på en tør pande. Hak dem groft, og lad dem køle af. Kom pinjekernerne, 2 spiseskefulde soltørrede tomater (lad dem dryppe af), en stor håndfuld frisk basilikum, peber samt lidt salt i en skål med 250 gram smør, og rør det hele grundigt sammen. Tag et stykke husholdningsfilm og fordel kryddersmøret, som en lang pølse herpå. Rul kryddersmøret sammen, og stil det på køl. Når kryddersmøret er koldt, kan det nemt skæres i skiver og anrettes. Server det til brød, bagte kartofler eller ovenpå en god bøf, som alternativ til Beurre Maître d’Hôtel.

Et lille trick til at rulle kryddersmøret, som jeg synes gør det nemmere og pænere er at bruge et køkkerullerør. Klip et tomt køkkenrullerør op på langs og kom pølsen med kryddersmøret indeni og rul. Således bliver smøret glat, ensartet og rundt.

Ingredienser

  • 900 g Hvedemel
  • 1 tsk Gær
  • 7,5 dl Koldt vand
  • 1 spsk Groft salt
  • 2 tsk Himalaya salt
  • 5-6 kviste Frisk rosmarin
  • 5 spsk. Olivenolie

Opskrift på Rosmarinbrød

  1. Start med at smuldre gæren i det kolde vand og rør godt rundt til gæren er opløst.
  2. Tilsæt hvedemel og 1 spsk groft salt – bland det grundigt sammen.
  3. Lad dejen hæve i 8 timer i et køligt rum.
  4. Tag en bradepande og beklæd med bagepapir. Fordel 2 spsk olivenolie på bagepapiret og hæld dejen i bradepanden.
  5. Dejen skal hæve 30 minutter på et varmt sted. Forvarm ovnen til 220 grader imens.
  6. Efter 30 minutter fordel 3 spsk olivenolie udover dejen, sammen med hakkede rosmarinblader og 2 tsk Himalaya salt.
  7. Bag brødet ved 220 grader i ca 20-25 min.
Rosmarinbrød med Himalayasalt opskrift hjemmelavet Rosmarinbrød opskrift på rosmarinbrød

TIPS
Opskriften på rosmarinbrød kan nemt varieres med andre tørrede krydderier fx oregano eller timian, men gør dig selv en tjeneste og prøv med soltørrede tomater; Langtidshævet focacciabrød med soltørrede tomater og oregano.