Syltede valnødder i sirup lette at lave og mange muligheder for anvendelse. Kunne f.eks. være serveres til skæreoste, gedeoste, brie m.f. Syltede valnødder kan også bruges på skyr til morgenmad eller i bagværk, som f.eks. brownies og brød, men også retter som Chevre chaud kan kombineres med syltede valnødder.

Denne opskrift er med vanilje og appelsin, men gode resultater kan også opnåes med variationer med kanel, kardemomme, anis eller portvin.

Ingredienser

  • 200 g valnøddekerner
  • 1 økologisk appelsin
  • 1 vaniljestang
  • 100 g rørsukker
  • 100 g mørk sirup
  • lidt mørk rom
  • lidt vand

Fremgangsmåde syltede valnødder

  1. Hæld kogene vand over valnødderne lad dem trække i 3-4 min. Lad dem herefter dampe af på et stykke køkkenrulle.
  2. Alle ingredienser blandes i en gryde – vaniljestangen flækkes og skæres i små stykker. Skallen fra den økologiske appelsin rives og efterfølgende presse saften i gryden.
  3. Gryden bringes i kog og simrer under låg, til massen er blevet til en tyk sirup.
  4. Herefter køles massen ned og de syltede valnødder hældes på glas eller bruges med det samme.
Syltede valnødder

Syltede valnødder

Opbevaring
Opbevares køligt for at forlænge holdbarheden på de syltede valnødder. Desværre holder de ikke så længe – cirka 3 uger. Lidt atamon i opskriften kan selvfølgelig forlænge holdbarheden.