Spaghetti med kødboller er ikke som mange måske forestiller sig fra det italienske køkken. Spaghettien gør ellers at man godt kunne tro det, men nej. Kødboller i tomatsovs er en traditionel italiensk aftenret – tilføjelsen af spaghettien antages at være et amerikansk påfund.

Bortset fra ovenstående kræver retten Spaghetti med kødboller næppe meget præsentation – dermed er der vel kun tilbage at sige; Buon appetito!

Italienske kødboller i tomatsovs

Kødboller i tomatsovs

Ingredienser til spaghetti med kødboller

  • 4 spsk Olivenolie
  • 500 g Hakket oksekød
  • 1 Æg
  • 1 dåse Hakkede tomater
  • 4 Store tomater
  • 75 g Tomatpure
  • 2 fed Hvidløg
  • 3 Laurbærblade
  • 1 spsk Rasp
  • 1 håndfuld Persille
  • 1 tsk Rosmarin
  • Parmesanost
  • Salt
  • Peber

Opskrift på Spaghetti med kødboller

  1. Skær et fed hvidløg i små stykker og steg med 2 spsk olivenolie i en gryde, efter ca 1 min rør tomatpuren i og steg blandningen i 2 min.
  2. Skær tomaterne i tern og tilføj dem til gryden, efter kort tid kom hakkede tomater og laurbærblade i.
  3. Lad sovsen simre i 30-45 min.
  4. Smag til med salt og peber.
  5. Imens røres det hakkede kød, rasp, hakket hvidløg, salt, peber, persille, rosmarin og æg sammen i en skål. Når kødblandingen er grundigt rørt sammen formes små boller.
  6. Steg kødbollerne i en pande med cirka 2 spsk olivenolie til de får farve.
  7. Kom herefter kødbollerne i et fad og hæld tomatsovsen over dem. Drys lidt parmesanost henover og bag ved 200 grader i 15 min.

TIPS
Kødbollerne kan selvfølgelig fyldes med alverdens friske krydderurter – så prøv lidt forskelligt fx Timian og masser af basilikum.