Spaghetti med kødboller er ikke som mange måske forestiller sig fra det italienske køkken. Spaghettien gør ellers at man godt kunne tro det, men nej. Kødboller i tomatsovs er en traditionel italiensk aftenret – tilføjelsen af spaghettien antages at være et amerikansk påfund.
Bortset fra ovenstående kræver retten Spaghetti med kødboller næppe meget præsentation – dermed er der vel kun tilbage at sige; Buon appetito!

Kødboller i tomatsovs
Ingredienser til spaghetti med kødboller
- 4 spsk Olivenolie
- 500 g Hakket oksekød
- 1 Æg
- 1 dåse Hakkede tomater
- 4 Store tomater
- 75 g Tomatpure
- 2 fed Hvidløg
- 3 Laurbærblade
- 1 spsk Rasp
- 1 håndfuld Persille
- 1 tsk Rosmarin
- Parmesanost
- Salt
- Peber
Opskrift på Spaghetti med kødboller
- Skær et fed hvidløg i små stykker og steg med 2 spsk olivenolie i en gryde, efter ca 1 min rør tomatpuren i og steg blandningen i 2 min.
- Skær tomaterne i tern og tilføj dem til gryden, efter kort tid kom hakkede tomater og laurbærblade i.
- Lad sovsen simre i 30-45 min.
- Smag til med salt og peber.
- Imens røres det hakkede kød, rasp, hakket hvidløg, salt, peber, persille, rosmarin og æg sammen i en skål. Når kødblandingen er grundigt rørt sammen formes små boller.
- Steg kødbollerne i en pande med cirka 2 spsk olivenolie til de får farve.
- Kom herefter kødbollerne i et fad og hæld tomatsovsen over dem. Drys lidt parmesanost henover og bag ved 200 grader i 15 min.
TIPS
Kødbollerne kan selvfølgelig fyldes med alverdens friske krydderurter – så prøv lidt forskelligt fx Timian og masser af basilikum.