Sommersnaps - filur-is, weber grill og jordbær med fløde?

Har forsøgt mig med endnu en sommersnaps, og har længe tænkt over indholdet. Hvad er sommer? Umiddelbart ville jeg sige filur-is, jordbær med fløde og masser af Webergrill, men intet passer sig rigtig til snaps. Så jeg tænkte længe, og en jordbærsnaps ville nok være muligt. Jeg følte dog ikke lige det var det rigtige eksperiment, men pludselig så jeg et par store syrenbuske som blomstrede flot i hvide og lilla farver. Her tænkte jeg; DET er sørme sommer og indholdet til min sommersnaps var fundet.

Syrensnaps var en ren fornøjelse at lave, hele køkkenet duftede himmelsk af sommer. Jeg endte lidt i barndommen igen, da jeg i ren nostalgi sugede nektaren ud af et par syrenblomster – sødt som bare pokker, og det satte fantasien godt igang om hvorledes resultatet dog ville smage.

Syrensnaps opskrift

Syrensnaps med citronmelisse

Ingredienser

  • 12-14 stk. Friskplukkede klaser af syrenblomster
  • 6-8 stk Friske blade fra citron-melisse
  • 70 cl Snaps el. smagsneutral vodka på mindst 40%

Opskrift på syrensnaps med citron-melisse

  1. Kig blomsterne godt efter for dyr og andet skidt, mens du plukker blomsterhovederne af – undgå alt det grønne.
  2. Kom dem og citron-melisse i et stort, renvasket glas med tætsluttende låg på mindst 1200 ml. (brug ikke glas fra sild og andre stærkt lugtende madvarer, da lugt og smag vil påvirke snapsen)
  3. Hæld den smagsneutrale snaps eller vodka over blomsterne, og lad syrensnapsen trække mørkt og ved stuetemperatur i ca. 1 uge. Ryst evt. glasset et par gange i løbet af ugen.
  4. Efter 1 uge smages på syrensnapsen, og er den er for sprittet kan den evt. trække et par dage mere. Når trækketiden er ovre, filtreres syrensnapsen gennem et kaffefilter et par gange. Herefter kommes syrensnapsen på rengjorte flasker med tætsluttende prop.
  5. Lad helst syrensnapsen lagre i mindst 14 dage før den nydes.
Sommersnaps med syrener opskrift på syrensnaps

TIPS
Jeg kan forestille mig at syrensnapsen ligesom andre snapse, vinder ved længere tids lagring, men jeg er stadig i den eksperimenterende fase med dette. Dermed må du prøve dig lidt frem. Jeg hører gerne om eventuelle resultater eller erfaringer i den forbindelse.