Tomatpesto er et super godt italiensk condiment til alverdens retter og tapas anretninger f.eks. Gnocchi, bruschetta, pastaretter eller dressinger i salater. Til sidstnævnte bruger jeg ofte denne røde pesto med soltørrede tomater, parmesanost og pinjekerner.

Herunder en ret simple opskrift på tomatpesto. Tomaterne kan nemt erstattes med andre ting f.eks. ærter, persille, spinat eller gulerod. Såfremt du forsøger med andre ting er der ikke altid at parmesan og nedenstående krydderurter er den bedste kombination.

Ingredienser

  • 3 dl. Soltørrede tomater i olie
  • 1 dl. Parmesan
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 dl Olivenolie
  • 4 spsk Pinjekerner
  • 1 spsk. frisk basilikum
  • 1 spsk. frisk timian
  • Salt
  • Peber

Opskrift på tomatpesto

  1. Pil og hak hvidløget groft og kom det i en blender.
  2. Kom tomat, olivenolie, parmesan samt pinjekerner i blenderen og kør det hele sammen til konsistensen er smooth, men stadig en anelse chunky og grov. Hvis du ikke har en blender kan en stavblender også sagtens bruges. Hak evt. tomaterne lidt inden de blendes.
  3. Hak krydderurterne fint og rør dem i. Smag til med salt og peber.

Opbevaring af tomatpesto

Tomatpestoen kan kommes på lufttætte glas og opbevares i køleskabet. Holdbarhed er ca. en uge i køleskab. Når pestoen er hældt på glas, top med et tyndt lag olivenolie for bedre holdbarhed. Den hjemmelavede pesto kan fryses. Det går dog lidt udover farve og smag.

tomatpesto

Tomatpesto med parmesan og timian