Den traditionelle bruschetta er for mange godt grillet, italiansk brød med hakkede tomater, hvidløg og parmesan. En velkendt og klassisk antipasto, men det er fejlagtigt at det er den eneste rigtige måde at lave bruschetta på.

Opskriften herunder er min version af en klassisk bruschetta med tomat og løg. Alternativ til “bruschetta tradizionale” kunne du prøve en nordisk inspireret bruschetta med ærter og parmesan.

Ingredienser

  • 6 tykke skiver italiensk brød
  • 4 store tomater
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • Olivenolie
  • Parmesan
  • Balsamico
  • Salt
  • Peber
  • Oregano

Fremgangsmåde traditionel bruschetta med tomat

  1. Bland salt, peber og oregano i en skål med olivenolien. Pensl de tykke skiver italiensk brød til med olieblandingen. Varm en grillpande godt op og grill dine bruschetta til de har et flot grillmønster – en anelse branket.
  2. Pil og skær hvidløgsfeddene midt over, og gnid indersiden af hvidløget mod bruschetta brødet. Så saften fra hvidløget kommer ud på det grillede brød.
  3. Fjern stilk og blomst fra tomaterne, og skær dem i tern på 1×1 cm. Kom tomaterne i en skål, Pil og hak hvidløg fint. Hak ligeledes løg fint og kom det i skålen.
  4. Snit lidt basilikum fint og kom i skålen sammen med salt, peber, balsamico og lidt oregano. Rør det godt sammen og fordel på brødet.
  5. Pynt basilikum evt. parmesan eller ristede pinjekerner.
Traditionel bruschetta med tomat

Traditionel bruschetta med tomat og basilikum

TIPS: